Over Ellen Steffens

"Trainingen leveren over het algemeen niks op"

 

Jaren geleden werkte ik op de opleidingsafdeling van een grote verzekeraar. Een keer per jaar werd voor de afdeling automatisering een training van een week georganiseerd. Er werd een trainer uitgenodigd en die werkte een week lang samen met 15 ICT deelnemers aan de onderlinge communicatie. 

Allerlei oefeningen werden gedaan die de communicatie zouden kunnen verbeteren. Er werd aan inzicht gewerkt en leren hoe het ook anders kan. 

Maar wat was uiteindelijk het resultaat? Iedereen had een leuke week, we deden aan teambuilding en er werd veel gelachen maar het was ook zwaar vermoeiend. Hele dagen en toen ook nog avonden met elkaar in een ruimte. En vooral bezig met oefeningen die geen echt raakvlak hadden met de dagelijkse praktijk. Resultaat; in die dagelijkse praktijk veranderde er weinig in de onderlinge communicatie en ook de klantbeleving bleef bij het oude. Het team werd niet echt versterkt.

Herkenbaar beeld? 

Mijn visie op trainingen geven;

  • Maak gebruik van moderne inzichten en technieken en varieer hierin. Ga dus blended leren.
  • Combineer coaching, training en praktijkervaringen en heb daarbij steeds voor ogen hoe jouw ideale team eruit gaat zien.
  • Coachen en trainen dienen vloeiend in elkaar over te laten lopen. Zo behaal je maximaal effect in combinatie met een weloverwogen en helder stappenplan.
  • Blended learning. Door de on- en offline mogelijkheden maximaal in te zetten.

Typisch Ellen

Doelgericht, soms confronterend maar met warme aandacht, inlevend, ervaren en praktisch

Ook typisch Ellen

  • Maakt de vertaalslag direct naar de praktijk.
  • Ik kan confronteren en jou uit je comfortzone halen
  • Natuurlijk beschik ik over meerdere methodieken en stem altijd af op wat jij of jouw team nodig hebt
  • Samen werken wij aan aan doel, waarvoor we eerst een plan opstellen
  • En daarbij zal ik je altijd uitdagen om je resultaat te bereiken

Boeken geschreven door Ellen Steffens

Annewil van Leeuwen – Stelloo

Deliflor Chrysanten B.V.

Tijdens de communicatiecursus die Ellen gaf, had zij oog voor details en legde de theorie goed en met veel kennis uit aan de hand voor voorbeelden. De sfeer was heel prettig en er was voldoende tijd en aandacht voor een stukje personal coaching. Kortom een aanrader.

Jan Willem Mulder

Evides Industriewater

Training adviesvaardigheden voor mijn afdeling, en aansluitend daarop de duocoaching is positief ontvangen door mijn medewerkers. Draagt bij tot het op een hoger niveau brengen van de persoonlijke skills.