Leren omgaan met emoties

 

Soms is het heerlijk om even goed uit te huilen of om je frustraties de vrije loop te laten en te vloeken en te schelden. Het uiten van emoties is immers een goed iets en het zorgt ervoor dat we op de lange termijn geen mentale problemen ondervinden. Maar toch is het niet altijd mogelijk of gepast om onze emoties te uiten. In bepaalde situaties is het namelijk onwenselijk om onze emoties de overhand te laten nemen.

Op ons werk is dit vaak het geval. Als we bijvoorbeeld met een lastige en onredelijke klant bezig zijn dan kan het onnatuurlijk voelen om vriendelijk en begripvol te blijven. Maar ook een tegenslag op het werk kan ervoor zorgen dat we emoties voelen die niet gepast zijn om te uiten.

Het leren omgaan met emoties is iets dat voor veel mensen lastig is. Het voelen van een ene emotie en het uiten van een andere kan er namelijk voor zorgen dat we gefrustreerd raken en/of mentaal uitgeput worden. Bij Steffens Coaching kunnen wij jou met behulp van ‘Rationele EffectiviteitsTraining’ (RET) ervoor zorgen dat je meer grip krijgt op je emoties. Je leert de relatie tussen jouw emoties en gedrag te begrijpen en op een andere manier naar situaties te kijken. Voor meer informatie over deze training verwijzen wij je door naar de pagina RET.

Wat leer je bij omgaan met emoties? 

✓ Meer grip krijgen

✓ Relatie tussen emoties en gedrag begrijpen

✓ Op een andere manier naar situaties kijken